Thursday, July 12, 2012

Babai puting aufa..

Setelah mendapat sedikit tips dr amoi sblh meja opis kaedah memberhentikan anak puting atau pacifier ni, ibu dia pon cuba.. Camne kaedahnya? Aku gunting puting di seperti gambar.. Siap cr puting lama dia. Sbb yg dia slalu guna tu rege RM25 (kes xmau gigi dia jd jongang).. Buntang mata ibu dia kalau gunting puting mahal. Baik sedekah kt cousins dia. Huhuhu.. pahtu, camne nk isap kalau sekerat gini kan? Janji ada je..

Hari pertama, dia meraung.. Hampir putus asa jgk la smpai hampir2 rasa nk bg blk puting spare dia (dia ada 4 puting termasuk yg kt rumah baby sitter).. Aku pi keja dgn eyebag baik punya esok pg tu.. Cam panda dah. 2nd day dia buat main je.. Isap, pahtu hembus. Siap suka plak.. Tp bila dah mamai, ada la dia tercari2 hujung kain (slalu ikat puting kt kain supaya x ilang).. Lepas2 tu ok dah..

Alhamdulillah. So, far nmpk la perubahan positif tu.. Kini dah nk masuk 2 minggu Aufa tanpa puting..
:-)

Sila la cobe2... Yg penting, parents kena byk sabar dan tahan telinga di mlm2 hari..
Hehehe...

Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, July 6, 2012

Happy 2nd Birthday Aufa Farhana..

Semoga menjadi anak abah dan ibu yang solehah, terpelihara dan diberkati oleh Allah, fi dunia wal akhiroh.. Amin...

Luv,
Abah dan Ibu