Thursday, December 30, 2010

aufa eksesais lutut..

berusaha..
berehat..
pandang..
pegang lutut..
eksesais....



>> next week dah nk kena dok kt nursery.. :)

Wednesday, December 22, 2010

Aufa pi checkup @ 5-months-old..

Berat: 6.97kg (previously 6.77kg)
Tinggi: __
Lilitan kepala: __


checkup ni buat hari isnin baru ni..
masa tu umor 5 bulan stgh dah..
amek injection 3rd dose DTP tu..
plus injection utk 6 bulan skali..
so next month takyah ambik dah yg mandatory tu..
boleh ambik 2nd dose additional injection plak..

seperti biasa, takdak demam pon..
dah nak masuk 6 bulan masih steady..
kental betul budak tecik ni..

aufa kini dah boleh pumping.. hehe..
berenang2 kt lantai, tiba2 berhenti pumping plak..
sbb tu berat naik sket saje..
boleh membuat pusingan 360 darjah..
tapi masih belum buleh merangkak..
tapi kalau naik walker, dia dah maju ke hadapan..
aiceh..

next month mebi nk stat letak kt nursery..
masa tu dah 6 bulan dah..
elok la..
nanti kalau lama sgt dok umah, mebi dah tau kenal org, susah plak..

>> happy for Aufa.. keep growing dear.. :)

Saturday, December 11, 2010

Happy Birthday Sang Suami a.k.a Sang Abah


Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, disehatkan tubuh badan dan menemui apa yang dicari..

Terima kasih kerana menjadi suami dan abah yang terbaik..

We love you..

Dari,
Sang Isteri a.k.a Sang Ibu & Sang Aufa..

>> backdated.. :D

Monday, December 6, 2010

5-months-old the sang Aufa..

6 dec 2010..
5 bulan lepas, time ni aku tgh on the way ke hospital..
ada sakit sket-sket yg agak kerap tp masih boleh bertahan..

sekarang..
sang aufa hanya masih meniarap saje..
dia tak sempat nk belajar benda lain sbb asyik melompat dlm jolly jumpe tu saje..
mungkin pahni nk kena letak dia kt bawah bagi belajar utk merangkak plak..

malam plak dia bangun skali saje.
nmpk mata hitam dia pandang org yang membancuh susu.
tak kira la ibu dia or abah dia..
kuat tidor jugak budak tecik ni..
mujur tidor malam..

dan smpai sekarang dia masih belum pernah demam walaupon kerana cucuk imunisasi.. selsema tu ada la skali..
alhamdulillah.
harap sehat la berpanjangan..

insyaAllah 20hb ni kena cucuk berangkai2 tu..
3rd dose.
meraung lagi la tu..
hehehe..

Aufa Farhana - 5-months-old..



"Dah besar nanti saya plak ngaji dgn maktok.."

Sejak ada natang ni, tak perlu guna stroller sgt dah.. mudah sket..
cuma ada rasa macam indon ngendong anak.. haha..

>> happy for Aufa..