Friday, October 22, 2010

Aufa pi checkup @ 3-months-old

tgh tidor pon bleh peace.. dah kena sawan sang ibu dia ni..

20hb haritu bwk Aufa pi checkup untuk yg 3 bulan punya..
tp dia dah 3 bln stgh dah masa tu..
tp kali ni ibu dia dah decide nk pi klinik swasta (umra).
sebab medical expenses kampeni utk taun ni ada byk lagi.
lgpon dah malas nk Q kt klinik gomen nu.

cey.. muka dia baik dpn dokter.
xtau nk kena cucuk pahtu.
kehkeh..

berat dia naik 0.9kg.
bulan lepas 5.2kg..
bln ni 6.1kg.
ramai tanya, "Aufa dah stat mkn ke?"
agaknya sbb nmpk dia bulat sgt berbanding umor dia kot.
oh.. dia cuma minum susu..
susu formula.
takdak campor susu badan dah. (aku fail.. waaaaa..)
huhuhu..

disebabkan dia tak suka baring (belagak macam bleh berdiri sendiri jah), masa misi nk ukur panjang dia, dll dia dok bunyik2 takmo. misi angkat, terus diam dan senyum2..
buli misi nmpk.....

so, dia amek 2nd dose 5/3 serangkai tu..
DTP namanya.
ada la nama penyakit dari hurup2 tu..
malas nk google carik. hehe..

dicucuk kt peha dia secara mengiring menyebabkan senyuman dia dari semanis kurma jadi kelat-kelat masam.. pahtu muka merah padam dan seterusnya meraung..
angkat dia tepuk2 sket, terus diam dah.
eh.. gagah perkasanya si mulat ni.
hehe..

blk rumah, bg mkn ubat demam sket.
walaupon tak demam lg, kena bg gak sket.
takot kot2 sok dia demam.
alhamdulillah, takdak demam..
since beranak smpai skrg masih tak demam..
alhamdulillah...

smlm maktok dia suh beli nestum utk baby tu.
katanya dia dah bleh stat mkn.
susu skali minum 5oz macam tak cukup.
jadi kena tmbah nestum lak utk bagi gemuk lagi..
hm.. pahni ibu dia bleh masuk sukan komanwel acara bina badan utk berat bawah 45kg..
hehehe..

mari mengeliat..

>> Aufa tidor dgn ibu dia saje.. Abah pi belayar.. lmbt lg nk balik..

Monday, October 18, 2010

Aufa's 1st toys..

setelah kesian tgk mek Aufa melangut je tgk siling hari-hari, ibu dia paksa abah dia beli pamenan ni..
bagus utk perkembangan otak baby yg berumor 2,3 bln ni..


mula-mula dia setakat berkepak setempat..
setelah beberapa hari, tgn dia terlempang beetle yg tergantung tu..
pahtu dia dok main lempang beetle tu sbb susah sgt nk aim utk pegang..
skrg dah boleh aim sket2 pegang beetle tu..
mengapai sampai terlena..
ada video tu..
nanti la boh..
kagum jap tgk video tu sbb dia dah pandai pegang2..
tak ku sangka.. hehehe..

>> Aufa: suka guna tgn kiri..

Wednesday, October 6, 2010

3-months-old Aufa..


lahir..
minum susu..
tidor..
bangun..
mandi..
main..
minum susu..
tidor..
tidor..
minum susu..
jalan..
mandi..
tgk tv..
minum susu..
tidor..
................................

tuptup..
dah 3 bulan..
dah pandai bercakap dgn bahasa sanskrit versi bayi..
very talkative..
even bleh bercakap dgn gigih masa jam 3 pagi..
tak byk nangis..
nangis cuma time lapar dan tak selesa (kencing @ berak)..
waktu lain dok perati org saje..
even bgn tidor pon gelak2..
ibu suka tu.. hehe..

so..
Happy birthday, our si comel..
semoga membesar dgn sehat dan cerdas..
minda yang cerdas ye.. lahir dari otak yg sehat ye..
(baca dgn nada johan ngajuk dr fazilah kamsah)

"apa tgk²..? nak kena penumbuk?"

hahaha..

>> dah tak larat nk dukung.. tgn tak kuat.. mau dkt 6.5 kg dah gamaknya ni.. huhuhu..

Monday, October 4, 2010

sesi bergambar..

hasil sesi fotografi bersama Encek Rayer dan Cikgu Nadiah itu hari (thanks guys..)..


aku dah buat as collage..
pahni bleh cuci..
si bolat lom ada album lagi..
:)

>> rindu kt si bolat.. huuu..