Wednesday, December 23, 2009

nak buat kad merah..

kadang-kadang org panggil kad pink. alaa.. kad ibu mengandung yg dibuat kt klinik-klinik kerajaan tu.. rupa dia camni..

sumber: blog ni

aku nak buat kad ni memandangkan pregnancy aku dah hampir 3 bulan (cepat2 la trimester 1 ni tamat.. cepat sket selera mkn ni dtg.. hoho..). haritu cubaan membuat kad ini kt kampung adalah tidak berjaya sbb aku menetap & kerja kt shah alam. so, dia suh gak wat kt shah alam. sgt tak bes bila kena Q dkt stgh hari utk wat appointment uk wat kad ni.. pahtu mungkin dlm sebulan baru dia panggil utk wat checkup utk wat buku ni.. aduyai.. nak Q tu yg gue letih tu.. sabar.. sabar..

jadi, permasalahannya adalah begini..

ada org sarankan waktu yg sesuai utk buat kad ni adalah bila kandungan dah 3 bulan. dan ada gak yg kata 3 bulan tu terlalu awal. nanti misi marah. jadi kena pegi buat bila dah masuk 5-6 bulan.. uih.. aku rasa, kalau time tu baru nak buat, bukan misi je yg marah, penjaga nombor kt klinik pon dah tengking aku gamaknya. hehehe..

so, mintak pendapatan anda semua yg lebih pakar berkenaan masalah ini..

bilakah waktu yg sesuai bagi ibu mengandung buat pertama kali perlu pergi ke klinik kerajaan untuk membuat kad tersebut? sila jelaskan dgn carta aliran yang sesuai..

sila jawab yer..
mekasih..
eceh..

>> jd antu spegeti..

Monday, December 14, 2009

tabiat luar biasa..


sindrom mengandung ni, biasalah, ada saja perkara luar biasa yg ibu-ibu diluar sana buat tanpa disangka-sangka.. dari perkara sebesar-besar smpai la yg paling kecik.. mai nak cerita apa yg dah jadi kt aku semenjak 2 menjak ni..

1. nasik tgk sebelah mata saje..

- nak kata tak lalu, ntah lah.. tak try pon. mcm takdak kemahuan langsung nk mkn nasik. dah sebulan gak la aku tak mkn nasik.. mujur bleh idup. hahaha..

2. suka tidor awal dan bgn tgh malam..

- lepas maghrib dah tidor. kadang-kadang tidor dgn baju kerja lg tuh.. nmpk mcm teruk sgt la letihnya. ni baru 2 bulan stgh. kalau 7,8 bulan x tau la camna..
- lepas tu, plg awal aku akan terjaga kul 12, plg lewat kul 2.. mata sangat segar bugar smpai dah takleh tidor. time tu la aku makan kt dapor.. pahtu smbung tgk tv 2,3 jam.. hoho..

3. perasaan nak mkn dah agak menjadi-jadi..

- bila rasa teringin nak makan, rasa nak time tu jgk. tp mesti la susah nak dpt kan.. contohnya teringin nak mkn bihun sup pakndak aku, tp dia bkn meniaga tiap2 hari.
- takleh tgk iklan kt tv.. suma pon rasa nak beli dan makan..
- takleh jalan-jalan kt food court sbb tgk org mkn macam sedap.. pahtu rasa nak beli walaupon aku tak mkn pon mknn tu..
- takleh dgr org cerita mkn yg sedap-sedap. nanti rasa nak jugak.. baru ni encek mohd hasben sms kul 12 tgh mlm kata dia tgh mkn mee goreng. haa.. terus aku rasa nak.. sapa suh cerita.

4. tak selesa dgn rasa air liur sendiri..

- maka, sekarang aku dah jadi peludah yg berjaya. hahaha.. tp aku behave la. takdak la mcm anney cret sireh tu..
- selagi tak tidor, selagi tu kena ulang alik pi toilet sbb nak meludah. bila dah tak larat, kena ada plastik kt tepi katil utk mengetuih.. teruk btol perangai gini.. aduyai..

5. malas mandi..

- ni masalah aku yg paling serius.. tp bila smpai masa rajen, sambil pi mandi, siap cuci bilik air lg.. tp yg rajen tu, sesekali la.. hehehe..

ni saja la kot buat masa ni. lepas ni taktau la plak apa yg nak jadi.. harap-harap, semoga ibu mengandung ini dapat tidor mengikut jadual org normal dan rajen mandi.. hehe..

sekian laporan saya..

>> 10 weeks = 2 bln stgh already.. tp perut masih flat..

Tuesday, December 1, 2009

8 weeks..


gambar scan smlm.. tak clear sgt sbb snap dgn kamera cap ayam hp saje..

smlm MMS ke bapanya yg sedang bernafas di laut Pangkor sana..

>> mak menakan aku ckp, if kantung tu bentuk bujur (spt gambar kecik yg bawah tu), kemungkinannya baby adalah lelaki.. kalau bulat, perempuan.. adakah?

Wednesday, November 25, 2009

Expected Due Date..

aku tukar due date..
eceh.. macam suka-suka plak kan? hahaha..

haritu aku bgtau 28 June 2010..
bila aku pi check-up last week, dokter kata, lepas tgk saiz janin, dia dapat tau umor janin baru 6 weeks, then dia tukar date.
so, expected due date = 10 July 2010..

sebulan sblm posa stat tu weh..
kwang3..

teruja gak both of us dgr jantung baby yg berdegup laju tu..
bulat mata ai bila tau ada jantung dlm perut.. hahaha..

skrg ni sedang cuba utk makan dgn bersungguh-sungguh..
makanan yg paling buleh masuk adalah roti krim perisa vanila cicah milo.
kira abih sedap la tu agaknya.. <-- ayat penyedap ati. ;p

kalau tak larat nk mkn, cuba utk paksa gak selagi buleh..
kalau tak makan, angin masuk perut..
angin masuk perut, mula la nk meloya..
itu yg den tak menahan tu..

~semangatttt...!!~

gambatte ne!!


>> makan.. makan..
>>> doakan aku supaya sehat2 saje..

Tuesday, November 10, 2009

kisah aku dan kismis..

pagi tadi aku flat jap. nak bgn je rasa loya.
mujur smlm tak mkn. so, takdak apa pon yg kuar..
last2 smpai opis kul 9.30..
sblm tu singgah beli kismis buat kudap-kudapan ketika meloya..
ha... rasakan penangannya..
hehehe..

ni aku jmpe kt tenet..

10 tip mengurangkan rasa mual anda pada waktu pagi :

1. Banyakkan rehat.
Rasa mual akan menjadi lebih teruk sekiranya anda mengalami stress. Gunakan maternity body pillow untuk mengampu punggung dan perut untuk memastikan anda tidur malam dengan lebih selesa.

2. Makan sedikit tetapi kerap.
Rasa mual akan bertambah sekiranya anda membiarkan perut anda kosong.

3. Kurangkan waktu anda berada di hadapan komputer.
Kurangkan waktu anda duduk di hadapan komputer. Ini kerana paparan monitor yang berkelap-kelip berkaitan dengan morning sickness anda.

4. Lakukan beberapa pergerakan tubuh.
Jangan habiskan masa anda dengan hanya berbaring. Ia akan hanya menjadikan badan anda terasa lesu.

5. Jus minuman.
Untuk mengelakkan rasa mual, anda digalakkan mengambil jus epal yang ditambah dengan sedikit madu.

6. Buah-buahan.
Makanlah buah epal. Buah ini juga boleh menghilangkan rasa mual anda.

7. Asam.
Anda juga digalakkan untuk makan buah pir atau asam kerana ia dapat mengurangkan kesan morning sickness.

8. Pisang dan kentang.
Makan pisang dan kentang panggang sebagai sarapan pagi dapat membantu mencegah morning sickness kerana ia mempunyai potasium dalam kandungannya.

9. Pakaian.
Baju yang ketat terutama di bahagian pinggang boleh meningkatkan lagi rasa mual. Jadi, pakailah pakaian mengandung yang selesa dan tidak ketat.

10. Vitamin.
Ambil vitamin untuk kanak-kanak sebagai pengganti vitamin prenatal biasanya. Anda juga digalakkan mengambil sandwich kacang dengan madu atau bijian dengan susu sejuk.

Selain itu cubalah melalui morning sickness anda dengan aktiviti yang boleh membuat anda lebih releks. Contohnya seperti menonton TV, bermain puzzle kad atau membaca buku. Bagi mereka yang beragama Islam amat digalakkan membaca Al-Quran.

ni dari web lain lak..

1. Makan dengan jumlah yang sedikit tetapi kerap
2. Jangan berbaring selepas anda makan
3. Elakkan makan makanan yang berlemak
4. Hindari bau-bauan yang tidak menyenangkan
5. Makan makanan yang masam jika tekak terasa loya

sumber: web ni dan web ni..

>> jmpa dokter td. ada problemo sket. x pasal2 dapat MC utk esok dgn lusa.. terpaksa tido la aku jawabnya.. hehehe..

Monday, November 2, 2009

*wink* *wink*

pagi ahad (semalam), cubaan membuat pregnancy test secara solo dibuat setelah lebih 10 hari period delay.. tanpa mempunyai harapan yg tinggi.. biasa-biasa saja..

result:


uii..
siap tgk byk kali..
betui ke idak..

pahtu pi klinik lak. wat ujian pengesahan..

Alhamdulillah..
I'm 6 weeks pregnant..
expected due date: 28 June 2010..
:)

Doakan aku sihat-sihat saja..
dan menjaga kelakuan supaya lebih sopan dari biasa..
hehehe..

>> chayok.. chayok..

Thursday, October 29, 2009

5 months..

dah kawen 5 months olredi ka?


"Ya Allah, kurniakan rahmat kepada kami dan pasangan suami isteri ini, Farah dan Anas, agar kekal abadi, aman damai yang berkekalan di alam rumahtangga, sihat walafiat, dimurahkan rezeki, dilanjutkan usia dan mendapat zuriat yang soleh dan solehah serta mendapat syafaat daripada junjungan besar Nabi Muhammad SAW."

Amin..

>> baru teringat kt uniform putih yg dah sehari semalam rendam dlm klorok tu.. hoho..

Thursday, October 15, 2009

hadiah lagi..?

setelah 4 bulan berkahwin, aku dapat hadiah kawen lagi.. encek mohd hasben pon pelik.. tp itulah namanya rezeki..

cadar dan buku itu..

thanks to Cik Angah Lee..
btw, buku tu sangat bagus..
sangat disarankan kepada mereka yang dah berkahwin & bakal berkahwin yer.. org yg masih belum nk kahwin bleh gak baca tp takleh la nak buat praktikal. hehe.. sekadar menimba pengalaman peringkat awal leh kot.. kikiki..

>> cubaan memaksa "sleeping partner" baca buku tuh.. ;p

Tuesday, October 6, 2009

kerjaya sebagai seorang nelayan..

dunno what else to write at this blog..
hahaha..

meh cerita pasal kerjaya encek mohd hasben pulak la.. setelah dia pindah dok skali dgn sang isteri kt shah alam..

bermula dari 28 September 2009, beliau mula bertugas di Pulau Indah. ulang alik dari shah alam naik moto.. sebelum ni tak pernah tgk lagi dia bersama uniform.. cuma tau brapa jenis baju yg dia pakai ja.. tu pon aku ingat kaler saja..

ni ada beberapa fakta berkenaan encek mohd hasben:

1. malam sebelum pi kerja, dia akan kilatkan kasut, kilatkan kepala tali pinggang (bak kata lina: ni pon nk kilatkan ke?) & kilatkan lencana sauh besi yg letak kt kolar uniform tu.. (banyakknya benda nk kilat)

2. iron uniform smpai side baju tu bleh lukakn jari.. haha.. (aku tipu)

cengeynya muka.. ;p

3. kerja dari Isnin - Jumaat.. itu mmg dah termaktub cam biasa. pahtu ada tugas tambahan plak iaitu bertugas (duty) pada setiap 4 hari skali dari lepas kerja sampai jam 8 pagi esoknya.. maksudnya, kalau dia kena bertugas pada hari isnin, sesi bertugas seterusnya adalah pada jumaat (balik sabtu pagi)..

4. bekerja & bertugas di dalam bot.. bot mesti la dalam laut.. tp buat masa sekarang, bot tu tak bergerak ke mana-mana pon..

5. buat apa dlm bot? dok saja.. haha.. depends kepada head yg bg arahan.. dia lebih kepada technical (engineering)..

6. instead dia kerja as navy, dia juga sebagai nelayan.. hahaha.. sejak 2 minggu kerja, dah 6 ekor ikan hasil dia pancing dari atas bot dia bawak blk. paling besar x tau brapa kg.. tp panjangnya lebih kurang 30cm. ikan kurau, ikan gelama.. aku takyah beli ikan dah. sep.. :D

ini dia hasil laut.. ikan gelama..

7. sepanjang 8 tahun sebagai navy, pernah belayar ke 9 buah negara antaranya, pakistan, india, kemboja, australia, dll.. (katanya, sambil beliau riak menunjukkan wang² asing dalam walletnya)

kapal ni la yg dia naik dulu..

8. pernah dok kt base di Kuantan, Johor, B'worth, Lumut dan kini di Pulau Indah. 3 tahun lg mebi kena dok kt east coast lak kot..

9. dalam 2 tahun lg kena kembali ke Lumut utk kursus kenaikan pangkat ke Bintara Muda tu.. insyaAllah awal tahun dpn dah leh tempek gambar sauh semata tu kt baju..

susunan pangkat: sila baca dari kiri ke bawah..

10. tak bagi aku join navy sbb kursus dia terlalu tough.. (ke sbb aku tak berdisiplin langsung? hahahaha..)

muka berdisiplin seorang isteri..
tengok..! tengok..! (nada seperti kempen keselamatan jalanraya)

>> harini dia duty.. tah rezeki ikan apa plak bawak blk sok ni.. dpt siakap careee gak..

Wednesday, September 30, 2009

Our 1st Raya..


bersama baju sedondon..
(baca: baju recycle..)

encek mohd hasben pakai baju nikah..
aku pakai kain dan tudung masa nikah..
baju saje yg ditempah lain secara las menet..
sbb baju nikah bling..bling..
tak koser nak pakai nyah....
hahahaha..

so, kelainan tahun ni, selepas jadi bini org:
1. kena berpakaian lebih kemas & lebih proper..
2. kena pi umah mertua <-- of kos la kan..
3. kena ikut beliau pi raya umah kawan2 dia..
4. kena menjawab dgn saudara-mara kalau encek mohd hasben tak follow sama.. (masa ni dia dah kena blk kerja)
5. sedikit serabut utk membahagikan masa utk kedua-dua belah keluarga sbb dok terlampau dekat.. so, masing2 tak fokus kt 1-1 tempat..
6. kena iron baju melayu..
7. kena mintak izin sebelum pi jenjalan umah sapa2..
8. dapat beraya sambil merempit..
9. combine duit raya utk bg kt org.. ;p
10. dapat beraya bersama 4 org cucu.. cucu? OMG..!!!

-the end-

Regards,
toksu yg chomel lg muda belia + cun + baik hati lg rupawan..
T_T

Thursday, September 17, 2009

Syawal 1430H..


our 1st raya together..
masih berdua..
:-)

>> maaf zahir jer.. haha..
* posted 2 days before raya..

Tuesday, September 1, 2009

The other side of me said this..

Just to express my feelings on what we have done last weekend..

1. for the first time we break the fast together. only 2 of us at home. sharing bihun sup ayam that i bought from the nearest kedai makan because nobody sell that at the baazar.. i know u are allergic with all meats (read: all 4-feets-animal.. hehe..)

2. then we pray maghrib together and then both of us jalan kaki together to surau for terawikh. i remembered to a scene when u escorted me and my cousin all the way from surau to tok wan's house. i was 13 at that time. u only talked to me when nobody around us. hehe.. after terawikh, u wait for me at the gate and we go back together.

3. i love when u accompanied me at kitchen when i'm preparing foods for sahur at 4.45am. at least i have someone to talk to.

4. u insisted to buy me baju raya which more expensive than i ever budgeted before. but i refused.. it doesn't matter if u bought me any baju raya as long it comforts me. not necessary it must be expensive.

5. before u leave me to Lumut, u always remind me "not to race on roads". dear, i'm not racing. i'm just driving a little faster. heeee..

6. now u can slowly read my mind and control ur temper when i stare at u after u said something bad to others (read: maki).. it's not good for health ok.. hehe..

7. i saw ur happiness although u love to bully me.. yes, it is called as 'bully' when u suddenly sekeh my head without reasons during watching the tv (kaumengaaa..).. and i started to ceramah "sesungguhnya memukul isteri itu berdosa.. blabla..". and u started to laugh at me.. melawan.. melawan..

dear, i know u had went through the hard life since ur childhood. i'll try my best to give u the happiness that u missed out in ur past life.. as u wish..

may Allah bless us..
amin.


>> touching.. huhu..

Thursday, August 27, 2009

gambar lama.. [bertunang]

terjumpa gambar masa bertunang dulu..

layan.. layan..

sireh junjung yg org buat dalam masa sehari semalam..

hantaran kain yang beli secara kalut kt kamdar tu (sblh buah) guna utk wat baju nikah akhirnya..

anak menakans..

family + pak & mak menakan..

abg sulung & family..

kakak..

pelakon utama pada hari itu..

ni la majlis besar yang paling aku tak ready langsung..
dalam masa 2 hari perpare suma ni..
smpai baju nak pakai masa majlis pon takdak..
kedai lak suma tutup sbb cuti raya..
sehari sblm majlis baru jmpa 1 kedai pakaian yg bukak kt pekan yg berhampiran.. tu pon jmpa jubah saje.. dgn design & kaler yg boleh-di-terima (ayat penyedap ati).. lepas beli terus hantar pi tailor alter sket..
lepas majlis tu aku tak pakai dah baju tangkap-muat tu..
hahahahaha..

yang plg takleh blah, sblh umah tu ada butik pengantin, kakak aku pi selongkar carik selendang kuning tu kt situ & pass kt tingkap bilik aku.. sambil pakai selendang, sambil jalan nak kuar bilik.. sbb org dah panggil keluar..
hahahahahaha..

sbb apa..?
sbb aku tak expect langsung yang sesi suai kenal pada mulanya tu terus jadi majlis bertunang..
keputusan berani mati ni wei..
ada bran ke?
hahahahaha..

>> please dun try at home yerp..

Monday, August 3, 2009

al-kisah baju pengantin.. - Episod 2

kisah pasal persalinan pertama ya udah selesei..
cerita psl gaun plak..

dkt² nak cuti kawen baru aku amek gaun tu kt umah lina. pemilik gaun iaitu Puan Adik tak sempat jumpa aku (memandangkan dia agak sarat time tu) sbb aku bz, dia tinggalkan kt OSC - One Stop Centre (umah lina). hahahaha.. (umah ko dah jd OSC la lina)

tak sempat nak tes, aku dah balik kg. BuJaL dah macam tin sardin. tin sardin pon ada ruang udara.. ngan baju la, goody bag la, periuk la, kain buruk la.. (benda pelik² tu mak aku yg pesan).

sok tu baru aku torai gaun tu.. wow weeeeeeeeee... macam prinses. tp longgar plak. almaklum la, aku 'kering' sket dari empunya gaun. almost 18 years aku tak pakai gaun. klako rase.. sbb kain dia kembang tu yg rasa cam pelik sket. slalu ada kain melekat kt kaki (e.g kain baju kurung). ni rasa cam tak pakai apa².. hahaha.. ok, aku off the record apa yg aku rasa tu. haha..

seminggu nak kenduri baru torai. elok la tu. tgk selendang yg kena pakai ngan gaun pon dah panik² ayam.. sbb xtau camna nak pakai. camna nak rehearsal ni wei.. last2, aku blasah saje, pahtu tunjuk kt mak ngan makcik aku.. sume kaget tgk gaun. bkn nk komen camna rupa aku yg bergaun dan bertudung ala kadar tu.. pahtu aku simpan balik..

masa aku cuba try tes..

kain luar tu mmg ropol² gitu..

antara komen yg paling sedap aku terima masa testing baju ni adalah..

"wah.. nmpk tinggi la plak bila pakai gaun ni.."

haa.. sebab aku pakai kasut tumit tinggi dalam kain tu. mmg la aku tinggi.. bkn sbb gaun tu.. hahahaha..

last², aku rehearsal gaun tu dgn betul (siap sarung tgn dan semua accessories) adalah pada hari perkahwinan aku.. pemilik gaun yg yg tunjuk ajar camna nak pakai sambil dia bersantai memberi arahan kepada dayang² dari atas katil saje.. hehe..

masa dayang² tgh siapkan aku.. (gmbr curik dari: blog wawa)

seb bek elok.. walaupon kena kecikkan sket guna pin kt bahagian pinggang tu.. hehehe..

kepada bakal² pengantin, jgn buat aksi camni kt pelamin yer.. sila duduk sopan² sket..
(aku dah boring tahap gaban dah time ni..)

posing dgn bapa mertua.. ewahh..

lagi 1, macam bunga tangan & crown, pagi hari kenduri tu baru org butik pengantin tu hantar kt aku. tu pon aku tgk selepas dah blk mekap, kira² 2 jam sblm majlis. kalau tak, aku petik bunga raya je la kt depan umah tu buat pegang.. hehe.. ade ke patut aku langsung wat tak kesah psl benda² tu.. gilak ni pompuan.. hahaha..

bunga tangan & crown yg aku dapat pagi kenduri tu.. layan saje..

so, kepada yang nak kawen, sila test baju korang siap².. prepare suma yg patut.. jangan wat las menet sbb nanti korang akan jadi panik room.. jangan dah terhantuk baru nak terngadah..

renung²kan dan selamat beramal.. ;-)

>> tgh pikir tajuk apa plak nak apdet nanti..

Wednesday, July 29, 2009

29 July 2009

saja apdet..
buang sawang..
:)

>> tgh nk sambung al-kisah baju pengantin (episod 2)

Tuesday, July 21, 2009

bekas cincin..

aku jumpa gak gambar bekas cincin yg aku buat sendiri ni walaupon yg 90% siap..
senang tul nk decorate camni.. hehehe..
idea asal adalah dari lina yg suh aku boh ikan dalam tu. kang mati gak ikan tu dikerjakan anak menakan aku.. so, aku tukar la letak potpuri..


balang tu aku beli kt kedai 5 hengget..
potpuri tu pon sama..
bekas cincin beli kt kedai bunga kt tingkat atas plaza alam sentral.. harga dia RM 2.50 kalau tak silap.. tp dalam tu kosong. kena letak span dan lapik kain sket atas span tu.. riben bekas hantaran yg lebih aku tampal atas penutup bekas cincin.

mula² isi potpuri smpai nak penuh balang..
pahtu letak bekas cincin..
lepas tu letak bunga2 sekeliling bekas cincin.. (yg ni 10% yg tak siap tu)
then, ikat riben kt balang..
siap..

ok, last but not least, aku biarkan terbukak penutup tu.. kira nmpk lain sket la.. (sebenarnya nak kaver takleh tutup bekas tu sebab sbb cincin tinggi sgt.. hahaha..)

>> bekas cincin utk pompuan diletakkn dalam bekas marmar yg dia beli masa belayar ke pakistan dulu.. ;)

Monday, July 20, 2009

al-kisah baju pengantin.. - Episod 1

pada kebiasaannya, pengantin akan mencuba pakaian yg akan dipakai oleh mereka pada hari kenduri lebih awal, mungkin beberapa bulan sebelum majlis. ini bertujuan bagi memastikan pakaian yg dipakai itu memenuhi citarasa, saiz badan dan kelihatan menarik. ada jugak yg cuba menguruskan badan untuk kelihatan 'sempurna' pada majlis mereka.. (apsal ayat aku mcm rencana tv plak ni?)

menurut pengalaman pengantin pompuan, dia tempah baju kawen yg kaler kuning tu berdasarkan contoh yg dilihat dalam majalah² pengantin. bajet nmpk cantik kt mata dia saje.. pedulik apa kt mata org lain.. haha.. fyi, corak pada kain yg kaler coklat itu dibuat sesedap oren tailor saje.. baki kain lace dia tampal kt kain tu.. ok gak.. tgk dari jauh nmpk ok la jugak..

baju kuning-coklat..
(sila abaikan tudung² yg bersangkut kt tepi tu)

baju kuning-coklat berkonsepkan jubah (dalam) dan kebaya (disarungkan di luar) itu ditempah dalam bulan februari, kalau tak silap.. ditempah bersama baju akad nikah yg berkonsepkan baju kurung pahang (berpesak gantung) dijahit bersama lace yg pengantin pompuan beli kt nilai 3 berharga RM60 bagi 2 meter. (fes taim tgk kain lace jual 2 meter taruk dlm plastik mcm jual tudung tu.. ingatkan lapik meja.. haha..). dalam masa sebulan, baju tu dah siap.. yaa.. bln 3 dah siap baju kawen.. cargass.. bkn pengantin yg cargas, tailor (@ kawan mak)yg cargas ok.. haha..

balik tu, pengantin cuba try test baju tu.. hm.. loose saje baju jubah tu.. mcm kena alter sket kt pinggang. last2 smpai ke sudah tak alter. letak pin kot.. ada plak baju tempah sendiri taruk pin? tak logik kan? hm.. abaikan.. nak rasa sesal pon tak guna sbb majlis dah lepas. hahaha..

lina yg sedang cuba mengedjas..

labuh baju tu plak, ok la.. takkan nak leret² plak.. nanti sapu tanah 1 kg plak. TAPI.. masa test tu tak pakai dgn kasut. masa dah blk cuti kawen tu baru try.. ya ampunnn.... senteng plak dah.. tinggal seminggu lg nak kawen baru perasan.. kena plak beli kasut yg plg tinggi (takmo nmpk rendah bila berdiri sebelah pengantin laki punya psl la ni).. takkan nk tambah kain kan, mana ada kain lebih.. hamekk.. last², bila tgk blk, kasut ni jadi penyelamat. konon² nmpk mcm gelang kaki la ni.. poyo tul.. x tau org ngutuk kt blkg tgk baju pengantin yg senteng tu.. hahaha..

kasut yg lina hasut suh beli.. kini ditempatkan kt kedai pengantin sblh umah (kt kedah sana).. dibuka utk disewa kepada sesiapa yg berkaki saiz 5.. ;p

~ to be continued..

Monday, July 6, 2009

Bercanda di Langkawi..

pada 1 hingga 3 Jun 2009..
dibintangi oleh pengantin laki dan pengantin pompuan..
enjoyyy..





























*edited by Puan pengantin pompuan.. dia mmg takdak kerja lain nak buat.. hehe..

>> nice vacation, cuma tempat ni dah boring sket sbb dah biasa pi.. hoho..