Monday, May 30, 2011

2nd Anniversary.. :)

Alhamdulillah..
dah 2 tahun rupanya..
masih terlalu awal utk mengatakan kami dah faham hati budi masing2..
masih belum sebati jiwa masing2..
sedangkan pasangan yg dah lebih 20 tahun pon belum mencapai tahap tu, inikan pulak yg baru 2 tahun kan..
hati masing2 sedang ke arah itu..
masih belajar.. :)

tahun ni celebrate dgn org ke-3..
sang Aufa yg mulat..
dah pandai membebel..
dah pandai menjerit dgn pitching yg max..
dah boleh menapak selangkah dua..
dah ada gigi 1 stgh batang..
yg stgh tu baru tgh naik.. hehe..

bermula dgn mkn Pizza kt blkg UiTM dgn godaan perasaan oleh Aufa yg dengan sengaja baling brg2 ke lantai ketika kami tgh mkn..
lepas bagi biskut, dia behave sket..
hehe..

lepas tu, p eksesais kt i-city..
kali ni baru masuk betul2..
sblm ni jenguk dari luar saje..
ok la..
cuci2 mata..

bila encek hasben nak belanja masuk kt snow walk tu, oh.. adalah sgt eksitet..
RM 25 per adult.
maka, ketiga2 kami beratur nk beli tiket.
skali..................
kanak2 bawah 3 tahun tidak dibenarkan masuk.
sob.. sob..
ikutkan hati, nak je bg org lepak2 tepi tu tlg jagakan Aufa..
huahahaha.. ibu yg kejam.

apapon, sgt letih jenjalan semalam sbb parking jauh.
tp sgt hepi..
:)

tengkiu encek hasben..
i lap u veri strong.. :)

>> 3rd Anniversary tetap bertiga kot.. KOT? hehe..

Friday, May 20, 2011

gigi nan sebatang..

Aufa dah ada gigi..

dah 10 bln baru gigi tumbuh.

haritu nmpk mcm 2 nak tumbuh..

skali 1 saje yg naik dgn jayanya..

so far, dia tak merengek teruk sgt time nk tumbuh gigi tu.

ada org bg petua..

beli benda yg utk gigit2 tu (yg dlm tu ada air).

letak dlm Tupperware, boh dlm petiais sat utk bg sejuk.

pahtu bg baby gigit2.

kurang sket la radang gusi tu.

 

Aufa skrg dah mcm mak nenek..

dia punya kecoh, tak kira masa.

mungkin ada betul gak kata org.

kalau lmbt tumbuh gigi, dia byk ckp..

ni la contoh terdekat..

 

perkembangan lain, dia dah bleh berdiri tanpa pegang apa2..

tp takleh nk berdiri sendiri dari duduk melainkan kena paut kt meja @ benda2 lain..

bab nak melangkah tu yg dia masih lemah..

tp kalau dok luar walker & tolak walker, tak takot plak dia..

 

so, ujung bln ni, dah nak masuk ulangtahun ke 2 perkahwinan kami..

aufa plak sebulan stgh lg baru setahun..

doakan semoga kami baik-baik aja..

bab nak tambah org baru, mungkin lmbt sket kot..

2013 insyaAllah..

tp kalau dah rezeki, terima saja..

:)

 

cheers..

 

>> esok ke PD with MXARians.. lap u all.. weeewittt…
 
________________________________

ibu Aufa posted via email.. \(^_^)/

 
 

 

Sunday, May 1, 2011

almost 2 years..

perkahwinan kami dah nak menjangkau 2 tahun ujung bln ni..
pejam.. celik.. pejam.. celik..
sat saje kan..
lagi cepat masa berlalu sbb kalut dgn kerja, rumah tangga, Aufa..

kalau dulu bleh ikut suka nk tidor @ bgn kul brapa, skrg tak lagi..
sbb tanggung jawab dah makin bertambah..
nak make sure at least 80% kerja siap sebelum berehat dan yg paling2 penting adalah mengutamakan keperluan Aufa..
makan.. minum.. mandi.. tidor.. dia..

sebelum kawen dulu, kehidupan aku sememangnya diselubungi sifat pemalas yg melampau..
smpai rasa tak mampu utk menempuh tanggungjawab yang macam ni..
tp bila dah smpai masa tu, kita sendiri yg berubah tanpa disuruh..
tanpa rasa terpaksa..
tanpa rasa tertekan..
sbb kita tahu, tanggungjawab itu sebenanrnya adalah kehidupan kita..
walaupon byk tanggungjawab tp sgt enjoy menikmatinya..

komitmen plak dari pebagai segi..
kerja 5 hari seminggu itu adalah rutin ang mmg tak dapat dielak..
ditambah pulak kalau hari-hari kena blk lewat dari opis..
blk kerja nak masak..
tp seperti biasa, kalau aku masak lepas blk kerja on time, lepas isyak baru dpt mkn..
xtau apa yg buat lmbt sgt..
tp alhamdulillah, encek mohd husband tak penah nk mengeluh..
tak penah nk marah kalau lmbt siap masak..
tak pernah nk kondem kalau masakan tu ala kadar shj..
terima kasih kerana memahami..

mulai dari saat ini, sang isteri @ sang ibu akan cuba sedaya upaya menjadi terbaik dari hari ke hari..
InsyaAllah..
:)

>> Aufa dah hampir boleh berdiri tanpa memegang apa-apa selama beberapa saat.. happy for you.. :)