Tuesday, July 21, 2009

bekas cincin..

aku jumpa gak gambar bekas cincin yg aku buat sendiri ni walaupon yg 90% siap..
senang tul nk decorate camni.. hehehe..
idea asal adalah dari lina yg suh aku boh ikan dalam tu. kang mati gak ikan tu dikerjakan anak menakan aku.. so, aku tukar la letak potpuri..


balang tu aku beli kt kedai 5 hengget..
potpuri tu pon sama..
bekas cincin beli kt kedai bunga kt tingkat atas plaza alam sentral.. harga dia RM 2.50 kalau tak silap.. tp dalam tu kosong. kena letak span dan lapik kain sket atas span tu.. riben bekas hantaran yg lebih aku tampal atas penutup bekas cincin.

mula² isi potpuri smpai nak penuh balang..
pahtu letak bekas cincin..
lepas tu letak bunga2 sekeliling bekas cincin.. (yg ni 10% yg tak siap tu)
then, ikat riben kt balang..
siap..

ok, last but not least, aku biarkan terbukak penutup tu.. kira nmpk lain sket la.. (sebenarnya nak kaver takleh tutup bekas tu sebab sbb cincin tinggi sgt.. hahaha..)

>> bekas cincin utk pompuan diletakkn dalam bekas marmar yg dia beli masa belayar ke pakistan dulu.. ;)

0 komen kt sini: