Friday, October 22, 2010

Aufa pi checkup @ 3-months-old

tgh tidor pon bleh peace.. dah kena sawan sang ibu dia ni..

20hb haritu bwk Aufa pi checkup untuk yg 3 bulan punya..
tp dia dah 3 bln stgh dah masa tu..
tp kali ni ibu dia dah decide nk pi klinik swasta (umra).
sebab medical expenses kampeni utk taun ni ada byk lagi.
lgpon dah malas nk Q kt klinik gomen nu.

cey.. muka dia baik dpn dokter.
xtau nk kena cucuk pahtu.
kehkeh..

berat dia naik 0.9kg.
bulan lepas 5.2kg..
bln ni 6.1kg.
ramai tanya, "Aufa dah stat mkn ke?"
agaknya sbb nmpk dia bulat sgt berbanding umor dia kot.
oh.. dia cuma minum susu..
susu formula.
takdak campor susu badan dah. (aku fail.. waaaaa..)
huhuhu..

disebabkan dia tak suka baring (belagak macam bleh berdiri sendiri jah), masa misi nk ukur panjang dia, dll dia dok bunyik2 takmo. misi angkat, terus diam dan senyum2..
buli misi nmpk.....

so, dia amek 2nd dose 5/3 serangkai tu..
DTP namanya.
ada la nama penyakit dari hurup2 tu..
malas nk google carik. hehe..

dicucuk kt peha dia secara mengiring menyebabkan senyuman dia dari semanis kurma jadi kelat-kelat masam.. pahtu muka merah padam dan seterusnya meraung..
angkat dia tepuk2 sket, terus diam dah.
eh.. gagah perkasanya si mulat ni.
hehe..

blk rumah, bg mkn ubat demam sket.
walaupon tak demam lg, kena bg gak sket.
takot kot2 sok dia demam.
alhamdulillah, takdak demam..
since beranak smpai skrg masih tak demam..
alhamdulillah...

smlm maktok dia suh beli nestum utk baby tu.
katanya dia dah bleh stat mkn.
susu skali minum 5oz macam tak cukup.
jadi kena tmbah nestum lak utk bagi gemuk lagi..
hm.. pahni ibu dia bleh masuk sukan komanwel acara bina badan utk berat bawah 45kg..
hehehe..

mari mengeliat..

>> Aufa tidor dgn ibu dia saje.. Abah pi belayar.. lmbt lg nk balik..

5 komen kt sini:

~ini an~ said...

pissshhh...dia tahu ibu dia nk tgkp gmba dia time titon...

~ini an~ said...
This comment has been removed by the author.
..::daria::.. said...

kecik2 dh pandai wt peace..hehe..ke ibu dia yg buat tgn dia tu? ;p

zira said...

ye ke aufa yg buat peace tu? kemain terletak cantekk jek.. hehehe.. comey!!!
Menggeliat cam org besar..

tuan tanah said...

penat aku taip..
ilang plak..
ciskek sungguh..
huuuuuuu..

btw, aksi peace tu adalah spontan dari budak tecik ni. kaget i yuu... ptg tu abah dia dok bukak jari2 dia utk buat peace. tp dia dok genggam smpai ke sudah. last2 masa nk tidor, dia peace sendiri. terpaksa amek gambar tunjuk bukti kt abah dia yg time tu tgh tidor.

puas ati tgk dia ngeliat gini ha.. dan malas bgn jgn budak ni masa bgn dari tidor tu.. badan wat2 lembik. hoho..