Monday, August 3, 2009

al-kisah baju pengantin.. - Episod 2

kisah pasal persalinan pertama ya udah selesei..
cerita psl gaun plak..

dkt² nak cuti kawen baru aku amek gaun tu kt umah lina. pemilik gaun iaitu Puan Adik tak sempat jumpa aku (memandangkan dia agak sarat time tu) sbb aku bz, dia tinggalkan kt OSC - One Stop Centre (umah lina). hahahaha.. (umah ko dah jd OSC la lina)

tak sempat nak tes, aku dah balik kg. BuJaL dah macam tin sardin. tin sardin pon ada ruang udara.. ngan baju la, goody bag la, periuk la, kain buruk la.. (benda pelik² tu mak aku yg pesan).

sok tu baru aku torai gaun tu.. wow weeeeeeeeee... macam prinses. tp longgar plak. almaklum la, aku 'kering' sket dari empunya gaun. almost 18 years aku tak pakai gaun. klako rase.. sbb kain dia kembang tu yg rasa cam pelik sket. slalu ada kain melekat kt kaki (e.g kain baju kurung). ni rasa cam tak pakai apa².. hahaha.. ok, aku off the record apa yg aku rasa tu. haha..

seminggu nak kenduri baru torai. elok la tu. tgk selendang yg kena pakai ngan gaun pon dah panik² ayam.. sbb xtau camna nak pakai. camna nak rehearsal ni wei.. last2, aku blasah saje, pahtu tunjuk kt mak ngan makcik aku.. sume kaget tgk gaun. bkn nk komen camna rupa aku yg bergaun dan bertudung ala kadar tu.. pahtu aku simpan balik..

masa aku cuba try tes..

kain luar tu mmg ropol² gitu..

antara komen yg paling sedap aku terima masa testing baju ni adalah..

"wah.. nmpk tinggi la plak bila pakai gaun ni.."

haa.. sebab aku pakai kasut tumit tinggi dalam kain tu. mmg la aku tinggi.. bkn sbb gaun tu.. hahahaha..

last², aku rehearsal gaun tu dgn betul (siap sarung tgn dan semua accessories) adalah pada hari perkahwinan aku.. pemilik gaun yg yg tunjuk ajar camna nak pakai sambil dia bersantai memberi arahan kepada dayang² dari atas katil saje.. hehe..

masa dayang² tgh siapkan aku.. (gmbr curik dari: blog wawa)

seb bek elok.. walaupon kena kecikkan sket guna pin kt bahagian pinggang tu.. hehehe..

kepada bakal² pengantin, jgn buat aksi camni kt pelamin yer.. sila duduk sopan² sket..
(aku dah boring tahap gaban dah time ni..)

posing dgn bapa mertua.. ewahh..

lagi 1, macam bunga tangan & crown, pagi hari kenduri tu baru org butik pengantin tu hantar kt aku. tu pon aku tgk selepas dah blk mekap, kira² 2 jam sblm majlis. kalau tak, aku petik bunga raya je la kt depan umah tu buat pegang.. hehe.. ade ke patut aku langsung wat tak kesah psl benda² tu.. gilak ni pompuan.. hahaha..

bunga tangan & crown yg aku dapat pagi kenduri tu.. layan saje..

so, kepada yang nak kawen, sila test baju korang siap².. prepare suma yg patut.. jangan wat las menet sbb nanti korang akan jadi panik room.. jangan dah terhantuk baru nak terngadah..

renung²kan dan selamat beramal.. ;-)

>> tgh pikir tajuk apa plak nak apdet nanti..

7 komen kt sini:

Lina said...

hehehe.. sesuka ati ang je ckp umah den OSC.. tp mcm betul jek! kikiki! umah bujang lah kata.. mesti best lepak maa..! tukang bancuh air pun ramai.. kikiki!

ciPuding_7 said...

hahaha.. btol2..
laki aku pon slamber je landing kt sofa ko.. dah buat mcm umah sendiri ha..

Anonymous said...

http://jqz.in/perindopril/peace-study-perindopril
[url=http://jqz.in/soma/smashing-pumpkins-soma-lyrics]gangsterism and drugs in south africa[/url] effects of jet lag on erectile activity [url=http://jqz.in/soma/information-soma]information soma[/url]
new 2007 hypertension drugs http://jqz.in/proventil/fda-proventil-hfa
[url=http://jqz.in/proventil/albuterol-proventil]help with medicine coverage[/url] evista pharmacy [url=http://jqz.in/paroxetine/paroxetine-paxil-paxil-cr-drug-class-medical-uses]paroxetine paxil paxil cr drug class medical uses[/url]
clear anti drug message for pcp http://jqz.in/paroxetine/generic-paroxetine
[url=http://jqz.in/phosphatidylserine/phosphatidylserine-ide-effects]drugs that stop labor[/url] cvs pharmacy midlothian va [url=http://jqz.in/viagra/free-sample-prescription-for-viagra]free sample prescription for viagra[/url] acholic and drug treatment youth norfolk virginia [url=http://jqz.in/paroxetine/paroxetine-withdrawal]paroxetine withdrawal[/url]

Anonymous said...

movie city 8 bangor [url=http://moviestrawberry.com/films/film_cracked_actor_a_film_about_david_bowie/]cracked actor a film about david bowie[/url] the movie show http://moviestrawberry.com/films/film_tenderness/ the simpsons movie 24219
movie titled lucas on kued [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_stork_derby/]the stork derby[/url] out on a limb movie http://moviestrawberry.com/films/film_blood_diner/ rudy movie credits
movie gay conversion camp [url=http://moviestrawberry.com/films/film_electric_dreams/]electric dreams[/url] free movie screening letter
movie time in bur st edmunds [url=http://moviestrawberry.com/films/film_con_air/]con air[/url] gia movie http://moviestrawberry.com/films/film_super_troopers/ new movie jared hess
reviews of 1987 movie casino [url=http://moviestrawberry.com/films/film_hellmaster/]hellmaster[/url] free home made sex movie http://moviestrawberry.com/films/film_bee_at_the_beach/ the hit the movie

Anonymous said...

movie remixes [url=http://moviestrawberry.com/films/film_suicide_kings/]suicide kings[/url] the scarlett letter movie http://moviestrawberry.com/films/film_dark_angel/ chinese dubbed movie wmv
free horror movie soundtracks [url=http://moviestrawberry.com/films/film_according_to_jim/]according to jim[/url] glory road movie http://moviestrawberry.com/films/film_die_falscher_2007/ because i said so full movie
watch the full simpsons movie for free online [url=http://moviestrawberry.com/films/film_without_warning/]without warning[/url] the new movie dragonwizards
saturday night fever movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_bad_santa/]bad santa[/url] internet history movie http://moviestrawberry.com/hqmoviesbygenres/download-genre_comedy-movies/?page=51 little mermaid movie review
dreamers movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_something_s_gotta_give/]something s gotta give[/url] movie theaters cortlandt new york 10567 http://moviestrawberry.com/films/film_sling_blade/ authentic movie costumes

Anonymous said...

maltin movie review [url=http://moviestrawberry.com/films/film_powder/]powder[/url] play dad movie samples http://moviestrawberry.com/films/film_tom_yum_goong/ movie theatres in london ontario
rotton tomatoes movie review [url=http://moviestrawberry.com/films/film_rose_red/]rose red[/url] free britney movie http://moviestrawberry.com/films/film_breaking_glass/ steps in the exorcist movie
list of movie stars [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_riveter/]the riveter[/url] movie that drew barrymore and madaline stowe starred in
movie what a woman wants [url=http://moviestrawberry.com/films/film_murder_party/]murder party[/url] final fantasy movie thread download http://moviestrawberry.com/films/film_new_york/ empire movie theater
dreamcatcher movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_friends_70/]friends 70[/url] hairy movie thumbs http://moviestrawberry.com/easy-downloads/letter_N/?page=2 underworld 3 the movie

Anonymous said...

xoops turkish x movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_hobbit/]the hobbit[/url] little mermaid movie review http://moviestrawberry.com/films/film_crime_fiction/ movie theaters in the valley view ohio area
epic movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_school_for_scoundrels/]school for scoundrels[/url] shade movie posters http://moviestrawberry.com/films/film_a_fish_called_wanda/ fcr movie file
nokia movie manager software [url=http://moviestrawberry.com/films/film_trancers/]trancers[/url] celebrety movie archive
for movie admission [url=http://moviestrawberry.com/films/film_starman/]starman[/url] house on the left c thomas howell movie http://moviestrawberry.com/films/film_mexican_gold/ westing game movie
movie times houston [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_spy_who_loved_me/]the spy who loved me[/url] ratatuee download the movie http://moviestrawberry.com/films/film_the_exorcism_of_emily_rose/ themes and ideas explored in the movie blow up