Thursday, August 27, 2009

gambar lama.. [bertunang]

terjumpa gambar masa bertunang dulu..

layan.. layan..

sireh junjung yg org buat dalam masa sehari semalam..

hantaran kain yang beli secara kalut kt kamdar tu (sblh buah) guna utk wat baju nikah akhirnya..

anak menakans..

family + pak & mak menakan..

abg sulung & family..

kakak..

pelakon utama pada hari itu..

ni la majlis besar yang paling aku tak ready langsung..
dalam masa 2 hari perpare suma ni..
smpai baju nak pakai masa majlis pon takdak..
kedai lak suma tutup sbb cuti raya..
sehari sblm majlis baru jmpa 1 kedai pakaian yg bukak kt pekan yg berhampiran.. tu pon jmpa jubah saje.. dgn design & kaler yg boleh-di-terima (ayat penyedap ati).. lepas beli terus hantar pi tailor alter sket..
lepas majlis tu aku tak pakai dah baju tangkap-muat tu..
hahahahaha..

yang plg takleh blah, sblh umah tu ada butik pengantin, kakak aku pi selongkar carik selendang kuning tu kt situ & pass kt tingkap bilik aku.. sambil pakai selendang, sambil jalan nak kuar bilik.. sbb org dah panggil keluar..
hahahahahaha..

sbb apa..?
sbb aku tak expect langsung yang sesi suai kenal pada mulanya tu terus jadi majlis bertunang..
keputusan berani mati ni wei..
ada bran ke?
hahahahaha..

>> please dun try at home yerp..

2 komen kt sini:

Lina said...

aku x bran mcm ko.. gila bran... huhuhu

ciPuding_7 said...

Lina: asalkan pelakon utama dan keluarganya dikenali xpe.. kalau tak berapa kenal, takleh wat camni.. tu namanya carik nahas.. haha..