Thursday, January 14, 2010

sang bakal ibu dah wat buku merah..

..errr.. atau buku pink namanya..
;p

yeahhhhh..
akhirnya aku berjaya gak wat buku ni setelah lebih 5 jam mata berkelip kt klinik nu.. jem otak aku.. huhuhu..


mujur encek mohd hasben ada menemani.
dia siap ponteng keja lg sbb dah malas nk pi ofis ptg tu.
over. mcm dia yg pi wat checkup.
aku siap pi keja lg pahtu ok..

so far, takdak apa yang sangat membimbangkan.
cuma paras hemoglobin (sel darah merah) rendah.
jadi, aku kena byk makan ayam, daging, ikan, sayur-sayuran, dan jambu batu.
takdak masalah..
i follow~~
:D

1 lg, berat aku rendah sgt. 41.5kg..
patutnya 45kg.
huhu.. hat tu payah nak ligan tuh..
lepas-lepas ni mebi..

skrg tgh pikir nk bersalin kt mana.
tp within shah alam la..
kalau buleh kt tempat yg boleh bersalin normal n bleh operate.
bkn apa.. standby.
aku tgk ramai kengkawan ada yg takleh nk bersalin normal.
so, sebagai langkah berjaga², aku kena standby jgk..
just standby mentally & physically..
bab kos, insyaAllah mampu.
lgpon kampeni kaver some amount kan..
the balance, the father will cover la..
heeee~~

oh ya..
smlm pi scan.
dah nmpk keseluruhan baby.
nmpk posisi dia dok camna..
dah nmpk ruas² kt jari dia.
dokter siap suh kira ada berapa jari dia..

"ok, kira jari baby ya.. 1,2,3,4,5.. alhamdulillah.."
guess what? aku perasan something..
dok tenung ibu jari dia dok kt mana..
haaaa.. dok kt mulut dia..
sang bayi tgh isap jari ke...?
hahahaha.. tomeyyyy...

serious masa tgh scan tu, aku tak rasa aku tgh tgk isi perut aku.. aku kagum sgt & terhibur mcm tgk tv.. cerita national geographic..
hahahaha..

regards,
bakal ibu yg sengal² ubi..

>> sedap weh kerepek ubi.. krukk.. krukk.. (baca: bila mcm ngidam suma jadi sedap)

5 komen kt sini:

wawa said...

weh ape jantina nye?
sikret ekkkkk

ciPuding_7 said...

lom nmpk lg..
baru 14-15 minggu..
perut aku pon tak nmpk lg ha..
smpai diri sendiri konpius..
"aku pregnant ke?"
hahahahaha..

Lina said...

emmm.. aku suggest p kat seksyen 13tuh. Poliklinik org bersalin yg ngadap go-kart tuh.. situ operation paling murah kat s.alam

lg pun if kampeni nk tgung, p lah DEMC seksyen 9. sbb ella kata baguih! so aku pun kata baguih lah..

ciPuding_7 said...

mmg aku ada chekup kt umra (sec 13) sblm ni. masa kt situ aku ckp tarikh btoi last period aku. masa aku nk wat kad, aku anjakkan 10 hari lewat sbb mak aku suruh. tp itu aku bgtau kt klinik lain yg masih lom ada rekod aku.

pahtu bila nk check kt umra blk dan bwk kad aku, rasa serba salah plak sbb date aku tak sama dlm simpanan diorang. cuma due date tu lari sket. kat kad 10/7, kt umra 7/7.

susah gak nak explain kt dokter tu apsal aku tipu nanti. haha..

demc eh? dokter pompuan ke?
aku dah list2 spital area shah alam & wat perbandingan services & cost.. cuma lom decide.

ana Yg Ceria said...

tahniahh yerr