Monday, November 1, 2010

rambut gugur..

lepas baca komen puan leesot kt fesbuk dia yg dia sedang keguguran (aku ingatkan dah mai period, rupanya rambut.. hehe..), teringat kisah ibu aufa yg kini keguguran rambut secara serious jgk since 1 month ago.. huhu..

aku taktau apa kaitannya. tp kata org bila anak kita dah stat main air liur, maka rambut ibu dia akan mula berguguran.. agaknya, dgn tempoh anak mula bleh main air liur tu mmg dah smpai waktu rambut utk gugur..
gamaknya..

aufa tak nmpk main air liur pon. cuma ada la sesekali lepas minum susu dia terbuat belon kecik kt mulut. takkan tu pon di ambil kira?
adess...

kepada yg tak tau, ni bkn berguguran sket2.. ni dah macam kena lukiemia pon ada.. bayangkan skali sikat pakai jari (macam iklan syampu), rambut gugur bleh dapat segenggam. tu blom wat kali ke 2.. smpai dah tak berani nak wat camtu dah..
kalau syampu? hamek la suma gugur dgn pantas sbb ikut aliran air.. dalam bilik pon abih rambut dah sebati dgn karpet..
huhuhu..

so, solution skrg adalah menggantikan syampu biasa kepada jenis "Hair Fall Control"..
walaupon tak tau keberkesanannya, tp try saja lah..

>> baru anak sorg tu..

2 komen kt sini:

Ibu_Mysara & Misyaree said...

wahahaha....terus buat entri pasal rambut gugur no...tu la rambut aku yg tebal mebal ni dh mkin nipis save duit nk pi kerat rambut dah...hahaa..tp insyaALlah tak lama dlm baper bulan je....sabaq ja la

ciPuding_7 said...

haha..
tu la.. aku rasa dah agak reda sket dah.
mmg save duit..
tak yah nak layer rambut dah bagi nipis. haha...