Thursday, March 25, 2010

4th checkup @ 25 weeks..

on the 4th checkup, ini hasilnya..

1. Hb (hemoglobin) sang ibu turun lagi. dari 9.5 ke 8.6.. kali misi suh beli ubat kt farmasi plak. kononnya ubat yg klinik bg tu dah tak lut. oh.. camtu pon ada..

2. berat sang ibu telah menjadi 51kg. seperti tidak percaya dah cecah 50kg.. macam mudah pon ada jgk.. haha..

3. kena suntikan kedua. untuk kancing gigi kot. sakit gak sposen.. huuu..

4. kaki tgn masih belum nmpk bengkak.. cuma kt tgn ada sket urat yg timbul.

itu saje.
masih blom kena minum air gula..
^_^


mari tgk apa kata fakta berkenaan perkembangan sang bayi & sang ibu pada minggu ke-25 ni..

Sang Bayi

Sel-sel otak pada bayi terus berkembang dan menjadi semakin kompleks. Tulangnya juga semakin keras. Kini, bayi semakin aktif belajar bernafas, menyedut dan keluarkan kembali cecair amniotik yang wujud di sekitarnya mereka. Sekiranya bayi tertelan terlalu banyak cecair tersebut, dia boleh tersedu.

Sang Ibu

Memasuki minggu ini, pelbagai perasaan akan timbul. Takut, gembira, gementar, suka, risau dan segala jenis macam rasa akan timbul. Jangan terlalu banyak berfikir. Cuba tenangkan diri dengan membanyakkan bacaan tentang kehamilan.

itu saja..

attached herewith latest pic of the sang ibu for your evaluation. ahaks..!


>> tiba-tiba rasa cepat plak masa berlalu..

6 komen kt sini:

Anonymous said...

..hi mommy to be..
lama dh x comment2.. hmmm mau wat pengakuan d cni.. sy sudah msk 23weeks mggu ni sbnrnyer..

hmmmmm mintk maaf to 1.fara 2.noma 3.pid 4.sesape yg berkenaan.. asalnyer, ingat leh jumpe korg time kawin helmi mutel..tp at last xdpt nk g atas sbb2 tertentu..so nmpknyer same month to due..july babies.. insyaAllah..

tahniah for tuan tanah..
~amoi

ciPuding_7 said...

hehehe..
welkam to the July club amoi..
bleh la anak kita amek pekse upsr sesame. hahaha..
patut pon diam je skrg..
ingatkan bizi bekerja.
ada mabuk² tak haritu?

Anonymous said...

..hehheehhe.. mabuk xde la sgt ms mule2..dh msk bulan ke 3 cmtu br ade rs sgt sng nk throw out2 ni.. tp sekali sekala laa.. hmmmm so scan2 ni..nmpk mcm boy ke girl? update2 k..

~amoi

ciPuding_7 said...

dia tutup dgn lutut dia la..
tak kasik tgk..
ke pemalu mcm mommy dia..
haahahahaha..

Cikpid said...

Poon..ko nampak tembam2 aje..hahahahha

biasa kan pipi ko leper jek..
ni pipi nmpk cam kolom biji durian..

eceh..syabas mera bete

ciPuding_7 said...

mmg tgh kolom biji durian pon.. (aku tipu)

sejak dulu kalau berat aku naik, tang pipi je yg meriah.. part lain aku rasa same je..
skrg ni, walaupon tgh pregnant, bontot ttp takde.
sgt aneh rupanya.
hahahahaha..