Monday, January 24, 2011

Aufa pi checkup @ 6-months-old ++

berat: 7.3kg
panjang: 72cm
lilitan kepala: 48cm

kena gigih ok kalau nk dukung baby dgn berat yg sebegitu.. tgn ibu dia dah macam body builder. haha..

checkup kali ini sepatutnya tak ada injection dah sbb last month dah cover yg 6 months punya skali. jadi, kali ni amek 2nd dose rotarix dgn pneumoccocol (additional). 2-2 ubat tu cost me RM395. claim kt opis, jgn tak claim.. hehe..

masuk bilik dokter, kemain Aufa usha dokter laki tu.. buat muka kerek macam nk carik gaduh. haha.. last2 nangis tak hengat lepas kena inject. kuikui..

alhamdulillah, dia tak demam lepas inject. tapi mlm smlm dah dpt sakit lain plak.. dia dok dlm bouncer yg dinaikkan sket tempat sandar oleh abah dia. Aufa yg dah pandai bgn dari tmpt baring, bangun dan jatuh kt tepi. nahhh.. dahi sujud ke lantai dan meraung.. kelam-kabut letak ais takot sakit menjadi2.. pahtu tgk ada 3 line merah kt dahi tu. line dari tikar buluh tu. hohoho.. jadi sarjan dah..

pg ni tgk dah lebam kt dahi tu. tp mujur dia tak sakit.
sian aufa tu..

>> ngantuk...

0 komen kt sini: