Sunday, May 1, 2011

almost 2 years..

perkahwinan kami dah nak menjangkau 2 tahun ujung bln ni..
pejam.. celik.. pejam.. celik..
sat saje kan..
lagi cepat masa berlalu sbb kalut dgn kerja, rumah tangga, Aufa..

kalau dulu bleh ikut suka nk tidor @ bgn kul brapa, skrg tak lagi..
sbb tanggung jawab dah makin bertambah..
nak make sure at least 80% kerja siap sebelum berehat dan yg paling2 penting adalah mengutamakan keperluan Aufa..
makan.. minum.. mandi.. tidor.. dia..

sebelum kawen dulu, kehidupan aku sememangnya diselubungi sifat pemalas yg melampau..
smpai rasa tak mampu utk menempuh tanggungjawab yang macam ni..
tp bila dah smpai masa tu, kita sendiri yg berubah tanpa disuruh..
tanpa rasa terpaksa..
tanpa rasa tertekan..
sbb kita tahu, tanggungjawab itu sebenanrnya adalah kehidupan kita..
walaupon byk tanggungjawab tp sgt enjoy menikmatinya..

komitmen plak dari pebagai segi..
kerja 5 hari seminggu itu adalah rutin ang mmg tak dapat dielak..
ditambah pulak kalau hari-hari kena blk lewat dari opis..
blk kerja nak masak..
tp seperti biasa, kalau aku masak lepas blk kerja on time, lepas isyak baru dpt mkn..
xtau apa yg buat lmbt sgt..
tp alhamdulillah, encek mohd husband tak penah nk mengeluh..
tak penah nk marah kalau lmbt siap masak..
tak pernah nk kondem kalau masakan tu ala kadar shj..
terima kasih kerana memahami..

mulai dari saat ini, sang isteri @ sang ibu akan cuba sedaya upaya menjadi terbaik dari hari ke hari..
InsyaAllah..
:)

>> Aufa dah hampir boleh berdiri tanpa memegang apa-apa selama beberapa saat.. happy for you.. :)

3 komen kt sini:

Ira said...

tahniah.. semoga menjadi isteri & ibu yg terbaik dari hari ke hari..insyaAllah.. :)

ciPuding_7 said...

amin...
thanks..
:)

Sejarah Baju Kurung said...

Salam.
Amin. Semoga segala yang dihajati tercapai.
Saya baru genap dua tahun kawin.

Daripada:
Ain Syuhada@zezebel.
zezebel.com