Monday, April 26, 2010

6th checkup @ 29 weeks..

checkup kali ni..
berat turun 100 gram..
rasanya makan dah banyak dah..

pagi sblm pi checkup sgt bizi..
dah lama tak minum milo, tiba2 wat milo..
konon2 nk bg kenyang..

skali.......

"sila datang jumaat ni utk minum air gula ya.. nak test samada ada kencing manis @ tak.."

rasa nak pengsan dgr ayat 1st tu ok...

setelah hari jumaat tiba, aku pi la minum air gula tu..
sblm tu kena puasa start jam 10 mlm..
(aku mkn burger sblm tidor.. haha..)
minum air gula dlm kul 8.30 pagi..
sblm tu kena amek darah dulu..

kt rumah dah terpikir air gula tu macam pati sirap yg aku masak.
rupanya takdak la pekat mana..
bak kata yunon, macam minum air gas.
cuma rasa dia tak sedap macam sirap. hehe..
nak ngelat takleh sbb gelas dia yg plastik transparent tu.
pulak tu, time minum tu ramai dok tgk..
haihhh..

mujur ai berjaya minum smpai abih..

lepas tu kena stay 2 jam tanpa makan dan minum.
sbb kena amek darah skali lagi..
gila lapar ok..
slalunya org terlebih gula ni cergas.
tp aku rasa hidup terus suram lepas minum air gula sambil menunggu 2 jam yang seterusnya..
huhuhu..

lepas amek darah, misi ckp..
"if abnormal, kami akan call awak ok.."

smpai harini, takdak plak diorang call..
ok la.................KOT.

blk dari klinik terus bantai mkn askrem.. hehe..

tamat.

>> next checkup 3 May ni..

0 komen kt sini: