Wednesday, April 14, 2010

sang bayi taip entry sendiri..

halow.. how r u.. (nada idlan raja lawak)
nama saya sang bayi..
pelikkan nama tu?
tu la.. sang abah dan sang ibu blom bg nama kt saya lagi.
terpaksa saya guna nama timangan tu..
tp dengar-dengar ibu saya nak letak ala-ala nama dia.
tamak kan dia tu? hehehe..

hm.. ni fes taim saya hack blog ibu saya.
penat tul carik tutorial camna nak hack blog org.
hehehe..
tu yg smpai tak reti nk taip apa tu.
hampir saya carik huruf 'P' tak jumpa.
ingatkan org buat keybod ni lupa nk letak huruf tu.
rupanya saya yg carik tak jumpa..
ada kt ujung ni rupanya...

sebenarnya harini saya dah genap 7 bulan.
mengikut kiraan kalender dokter, lagi 84 hari lagi saya akan keluar.
amazing meh..?


stat 7 bulan ni saya dah mula berkocak dgn sakannya.
ibu dah buat muka aneh sbb perut dia bergelombang.
time tu saya main papan luncur.
sori la ibu...
lupa diri sat.

bab makan alhamdulillah takdak masalah..
apa ibu makan, itu yg saya makan.
ibu tah brapa kali mkn nasik setiap hari.
muak jugak.
nak demand pon tak bleh sbb takleh nk tgk buku menu.
layan ja la..

ok la..
sebelum apa-apa terjadi, baik saya berenti menaip.
misti lepas ni ibu tukar password dia.
tihihihi..

ok.. kepada aunty angah & aunty noma yg sambut besday 12hb dgn harini, nanti saya blanje aunty² main bowling yer..
saya p wat latihan intensif dulu..
tatatititutu..

love,

sang bayi..
\(^_^)/

8 komen kt sini:

..::daria::.. said...

mesti comel sang bayi menaip dgn jari2 halus..larat ke nk tekan keyboard?hahaha..

macam2 ibu awak ni sang bayi..:p apepun aunty tunggu awak kluar..mcm mana la rupa awak nanti eh sang bayi..hehehe

pesanan terakhir, dh keluar dr perut ibu nanti jgn lupa janji nk blanja boling patblas raun..:D

~ini an~ said...

saya dh nmpk kamu sang bayi...
cepat2 kuar bila dh tiba masa tau..jgn jd mcm dak irfaan...
kuar nti leh study utk UPSR sama2 k...ahak

ciPuding_7 said...

aunty noma: ok.. patblas raun tu non-stop tau.. hehehe..

aunty an: irfaan nak amek upsr kat mana. nak sekolah dgn dia lah.. boleh mintak sket bekal dia masa rehat.

~ini an~ said...

so sweet...bawak bekal...tak penah tepikir aku kena sediakan anak aku bekal pegi sekolah mcm mak aku buat kt aku hahaha beli jela kt kantin..sian kt org kantin jual tak laku huahuahua

Cik AnGaH said...

huhu..
sang bayi...sungguh maju sang bayi di zaman teknologi ini...
boleh menaip sendiri ya.. ;D

kpd sang bayi itu, sila membesar dgn sihat dan semoga dapat lahir dgn selamatnya..insya Allah.. =)

okeh...aunty angah akan menunggu janji2 manis ibu sang bayi itu ya...
hehehehe...kalu noma nak 14 round...aku nak mintak baper plak eh?? ok..aku darab 2 laa.. (14x2)
huhuhuhu...gile tamak!!! ;p

** dah tau kah jantina sang bayi, poonz?? female? male?

nurul ayuni said...

comelnye entry ni..auww~ =P siap aku bygkan lg muke baby ko cmne masa baca. takecare ek..~ sebaya lar ank kite nnt kann.huhu

Lina Adnan said...

soooo sweet..

Dear Baby,
u r so lucky 2 hv such a wonderful mom in d world..

hope to see u in few week times!

if u r girl, auntie lina will buy nice dresses 4 u okeh?

p/s - mak n husband ko kasi x baby pakai baju sexy2? hehehe...

ciPuding_7 said...

aunty an: time tu sepinggan nasik lemah kt skolah dah jadi RM5.. terpaksa sang ibu menabung dari skrg..

aunty angah: 14 x 2 round yer.. sila sediakan tgn palsu yer.. hahaha.. (p/s: nanti akan aku buat entry psl jantina ni)

aunty yunon: bak kate uncle golox, kami2 ni nk daftar upsr sesame kt mana nanti? ahaks..

aunty lina martopo (sang bapa yg bg gelaran ni kt aunty lina.. ibu saya pon xtau apa motip dia): sang abah rasanya tak kesah cuma maktok saya tu kesah sket.. lgpon katanya sejuk. hahahaha..