Thursday, April 29, 2010

entry utk sang bayi..

My dear lovely sang bayi..

harap-harap sang bayi sihat sentiasa..
skrg pon dah makin aktif..
berkocak2 perut sang ibu siang malam..
tah apa la sang bayi buat dalam tu..

skrg sang bayi dah 30 minggu..
sket saje lg perjalanan ni utk smpai ke penghujungnya..
lepas ni kehidupan kita dah jadi lain..
sang ibu yg malas ni akan berusaha untuk menjadi rajen seperti aunty pidot (rajen ke? haha..)..
sang bayi yg skrg hanya mengeliat dalam perut, nanti dah bleh lawan mengeliat dgn sang abah..
bes la sang abah..
ada org nak lumba tidor dgn dia..


sang bayi ingat tak masa sang ibu jalan-jalan carik pasal dgn sang abah beli baju2 sang bayi?
masa rambang mata kt jAsco dgn sogoS tu..
baju2 tu sang ibu dah cuci..
kalau tak cuci, sang bayi jugak yg kena penyakit kulit nanti.

sekarang ni sang ibu tgh prepare apa yg patut untuk standby..
kata org, stat 7 bulan ni patut dah kena standby pakaian dlm kereta..
jgn kata standby, brg pon tak abih beli lg..
ada sket lg part sang ibu punya yg masih tak terbeli2 lg..
skrg dah 7 bulan setengah dah pon..
sbb sang ibu terlampau 'rajen' sgt kerja smpai takdan nk wat suma tu..
sila lempang 4 juta kali..
"pang.. pang.."
huhuhu..


sang bayi,

sejak mengandung ni, tah brapa kali sang ibu kena ketumbit..
sat2 di kanan, sat2 di kiri..
dan seterusnya..
skrg ni smpai tahap dah tak sakit..
patutnya kena operate macam sang ibu kena dulu..
tp sbb mengandung, encek dokter ckp takleh nak buat operation mata tu..
takpalah..
sang ibu tunggu lepas pantang la..

oklah..
masa dah taim ni..
sang ibu nak blk rumah..
nak drive dlm jem dgn keta manual plak ni..
smpai rumah perut sang ibu komfem sakit..
sang ibu tgh tunggu maktok beli keta oto ni..
sang ibu nk pinjam..
nanti kita naik sama-sama ok..
kita jalan-jalan carik pasal..
tatatititutu..

Love,

sang ibu yg chomel..
muah.. muah..

>> harini genap 11 bulan sang ibu dan sang abah kawen.. ewah..

2 komen kt sini:

Cikpid said...

sang bayi...jangan ko percaya kerana aunty pidot itu masih pemalas seperti dulu juge..huhuhu

ciPuding_7 said...

ye ke? <-- baca dgn nada tak percaya... cinta... aku tak percaya.. cinta...