Tuesday, June 15, 2010

9th, 10th and 11th checkups..

9th checkup @ 1 June 2010, kedah

checkup buat kt kampung sbb balik kg time ni.
macam lawak sket sbb klinik ni klinik desa saje.
misi sangat ramah.
menyembang dgn loghat utara yg pekat (of kos la..) dan tanya macam2 macam dah lama sgt kenal. hehe..
org yg dtg checkup pon hanya 2,3 org.
tapi lama jugak la. cuma tak selama macam checkup kt klinik shah alam.

slalu ambik bacaan berat, terus naik kt mesin.
ni naik, pahtu misi suh turun dulu sbb dia tak on lg.
hehehe..

ambik urine, bekas urin tu ikut suka kita nak guna yg tulis no brapa.
janji ingat no tu.
lepas misi wat test, urin kena buang sendiri.
kalau kt shah alam, org yg wat test tu yg buangkan.
hehehe..

masa ambik darah lak.
misi ckp, "ok, nk ambik darah.."
lantas lengan baju disinsing smpai atas siku.
kata misi lagi, "slalu amek darah kt lengan ka?"
"ya..", ujar aku..
"oh.. kt sini ambik kt hujung jari saje..", kata misi.

ok, saya sgt malu.
hahahaha..

bacaan suma ok kecuali hB.
8.4 katanya..
hm..


10th checkup @ 14 June 2010, shah alam

berat = 55.9kg

urine ok.
hB x tau sbb takdak wat test darah.

jumpa dokter sbb nak tau result test darah yg dihantar kt spital klang haritu.
lepas check slip2 dari spital tu, guess what? result rejected..!
sebab apa?
misi yg ambik darah tu salah masuk dlm container yg btol.
bkn dokter saje yg hangin, aku hangin gak.
dah la ambik double quantity dari biasa.
mau sebulan nak kaver darah byk tu.
huhuhuhu..

mau tak mau, dokter suh dtg amek lagi skali darah utk hantar ke spital klang.
on thursday.


11th checkup @ 21 June 2010, shah alam

checkup dah jadi seminggu skali.
lepas 36 minggu mmg kena checkup seminggu skali.

berat = 56.7kg
(fuyoh.. kagum. haha...)

takdak apa yg lain dari biasa.
result dari spital lom dapat lagi.
mebi next checkup.. (kalau lom beranak.. hehe..)

misi tanya soklan2 ni..

nak bersalin kt mana?
jawapan: spital sg buloh.

dah ada org nak ngurut lepas bersalin?
jawapan: ada. org yg ngurut kakak masa dia lepas bersalin haritu.

berpantang kt mana?
jawapan: rumah emak. shah alam.

pahtu misi suh simpan buku pink leklok lepas bersalin.
sbb buku tu sgt penting kalau nak mengandung anak no 2 nanti..
no 2?
kasik lepas no 1 dulu la deyyyyyyyyy..
hahahaha..

tamat.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

pic taken on 19 June 2010, ISM Annual Dinner..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

>> 38 weeks already..

2 komen kt sini:

Yatie said...

preggy women dok bergambar yer....
comey gitu....

puan tanah.. said...

manede comey..
tu lom tgk dkt2...
penternakan jerawat makin menjadi2..
hehehehe..