Wednesday, June 2, 2010

Our 1st Wedding Anniversary..

pejam.. celik..
pejam.. celik..
dah setaun rupanya kami kawen..
29 mei 2009 - 29 mei 2010..
seperti tak percaya..
eheks..

masa anniversary ni, kami balik kampung.
kebetulan lalu depan masjid yg kami dinikahkan tu..


berkata sang isteri kepada encek mohd hasben..

"setahun yg lepas.. kt masjid ni.."
"apa... apa...", jawab sang suami..
"err... ada org ilang IC masa nak menikah.."
"hahahahaha....", 2-2 tergelak..

ok. IC sang isteri ilang masa tok imam mintak IC sblm akad nikah.
sgt panik dan malu ok.
mujur ada belajar memandu, maka ada la lesen memandu.
kalau tak, kad matrik UiTM yg dah expired tu la wat ganti IC.
nak green card CIDB pon bleh.
hahaha..
komfem tak bleh lupa beb.

sblm blk kg, sang isteri merekues utk berdating kt tepi laut sambil makan ikan bakar diikuti angin laut yg sepoi2 bahasa..

tapi sebelum itu, sang isteri telah pergi ke Sunway Pyramid dgn senyap2 selepas kerja kamis itu..

"bleh blk awal, tapi nak singgah 1 tempat ni sat.. sekejappppp saje.."
"nak pi mana plak?", tanya sang suami.
"ada la.."

nah..
smpai la kt pyramid dgn perut yg sarat.
nak jugak tu carik..
demi... heeeeeeeeee...

t-shirt cap timberland.. letih sungguh nk berjalan dari parking pi butik tu.. huhuhu..

ini saje yg termampu utk setakat ini..
nk yang bes lagi, tunggu dah kayap sket..

sblm sang isteri bagi t-shirt ni, dia bagi dulu baju ni..
ada 2..

ok, itu sebnarnya bkn pink ok.. itu light purple. ilusi optik..

sgt suka walaupon sebenarnya beliau tak minat tgk sang isteri pakai bj kelawar.
tp ttp dibelikan jugak? konpius ni..
adakah sbb sang isteri dah gemuk sbb mengandung dan tak sesuai pakai baju lain selain dari baju kelawar?
hahaha..
ekceli sang isteri dah bajet yg beliau mmg tak prepare apa2..
(tanggapan jahat)
:p

apapon, keikhlasan itu lebih penting bukan?
kesimpulannya, tak semua muka ketat tak caring..
ewah.. poyo la plak.
hehehe..

meh tgk karangan bergambar yg tak seberapa ni..

encek mohd hasben..

sang isteri..

air order sorg 2.. yg tiba setengah jam selepas mengorder.. haihh...

lauk pauk yg tiba setengah jam selepas setengah jam lepas air tiba (baca: sejam lepas smpai).. haih lagii... tp mujur sedap.

apapon, to all, doakan semoga kami hidup bahagia selamanya..
terutamanya dgn kehadiran sang bayi yg InsyaAllah bakal muncul pada Julai ini..
amin....
:)

perhatian kepada encek mohd hasben yg kucintaik, sila baca ucapan jiwang ni dan sila muntah juga.. hehehe..

terima kasih diatas kaseh sayang yg dicurahkan selama ini.. walaupon slalu kena buli (contoh: sekeh), tp ai tetap menyayangi yu.. ai lebiu.. muah.. muah.. kuasa lapan..

p/s: sila jgn buli wife you over sgt. sila sedar ya, beliau wanita mengandung.. hehehe..

>> sang bayi dah 35 weeks.. 35 days to go.. cepatnya masa berlalu.. hohoho..