Tuesday, February 23, 2010

3rd checkup @ 20 weeks..

beza checkup yg lepas dgn yg ni adalah 2 minggu.
sebab apa 2 minggu?
sbb sang ibu tak cukup Hb (hemoglobin).

baby 20 weeks dah comey cenggini..

apa findings dari checkup kali ini ya puan2..
mari kita lihat..

1. oleh kerana bulan ni dah amek darah, maka takdak blood test utk visit kali ni.. (penat den pulun makan ati.. makan ati? hehe..)

2. berat last 2 weeks adalah 43.5kg.. kali ini adalah 46.9kg.. yaaa.. sgt hebat. fes taim dlm idup berat melebihi 45kg. sgt kagum kt diri sendiri walaupon disaun oleh cik misi kerana berat berlebihan. hahaha..

3. lepas tgk berat, misi tanya, "dah minum air gula ka blom?".. ok, lepas dgr soklan ni, aku rasa dah nak lari wat checkup kt private plak. hahaha..

4. kena inject 1st dose utk kancing gigi (kalau tak silap). masa misi nak cucuk, buat2 pandang dinding dgn muka rilek.. padahal cuak dah. haha.. teringat blk cucuk BCG masa darjah 6 dulu. pahtu mlm td tidor tertindih bahu tu plak.. huuuu.. amek obatnya..!

5. ada buat urine test. tp dia takdak ckp apa2 result pon dari urine test tu..

ok. tamat.

next checkup adalah pada 22 march..
selamat tambah darah, wahai sang ibu.. ;D

>> kena kurangkan mkn mayonis.. bles ke? mak kata, jgn peduli ckp misi. makan saje nak makan apa pon.. hehe..

2 komen kt sini:

nad said...

Misi tu ingat senang ke berat pn pa'ah nak naik?? btol ckp bunda, abaikan je misi tuh..

lepas ni cek private je pa'ah, bg dokte yg nak sambut baby tu yg cek ko setiap bulan senang...nnti dokte tu tau history ko ngan baby, pape kang better la kan..

itupun klu nak besalin privatelah ;)
hehe berusaha!!

ciPuding_7 said...

insyaAllah aku bersalin kt DEMC kt sec 9..
blom stat checkup lg kt sana.
baru tanye2.. hehe..